Jak nazywa się pokazana na zdjęciu roślina, wykorzystywana w kosmetyce?
Występuje w Afryce, na Madagaskarze oraz na Półwyspie Arabskim. W farmaceutyce stosowana jest jako środek przeczyszczający, więc jest polecana osobom odchudzającym się. W kosmetologii natomiast, jest popularnym składnikiem kremów, maseczek, balsamów, a nawet żeli do kąpieli, czy preparatów do depilacji. Sok z tej rośliny, stosowany bezpośrednio na rany pomaga w procesie ich gojenia się, natomiast specyfiki z jej wyciągiem, mają dobroczynne działanie dla skóry takie jak: kojące, uśmierzająe ból, niwelujące zaczerwienienia i podrażnienia, a nawet lekko ściągające. Dlatego stosowanie takich produktów, polecane jest szczególnie osobom o skórze wrażliwej. Czy wiesz, o jaką roślinę chodzi?

Podobne tematy
O tym rozmawiacie
Hit dnia
Najczęściej czytane
Ostatnie komentarze
-
(3)
Kiedyś miałam, ale bez zachwytu...
-
(1)
Odradzam samodzielnej zabawy. Lepiej wybrać się do fryzjera...
-
(1)
To straszne jak wygląda się jak jakieś słabe monstrum
-
(4)
Tak jest zawsze że osoba która ma proste włosy chce mieć kręcone a ta która ma kręcone chce mieć proste.
-
(1)
Ja robię sobie z jogurtu i owsianki taką nawilżająco-oczyszczającą.Polecam bo działa!































Dodaj komentarz