Jak nazywa się substancja pozyskiwana z wątroby rekina i wykorzystywana w kosmetyce?
Ten magiczny środek pozyskiwany jest z chrząstki rekinów lub oleju z jego wątroby. Jego sekret dobroczynnego działania tkwi w tym, że zawiera podobny olej do tych zawartych w ludzkiej skórze, dzięki czemu jest przyjmowany jako naturalny składnik ciała. W kosmetyce stosowany jest między innymi do likwidacji rozstępów, leczenie trądziku i regeneracji skóry. Ponadto chroni skórę przed utratą wody, poprawia jej elastyczność, a więc przyczynia się także do redukcji zmarszczek. Czy wiesz o jakiej substancji mowa?

Podobne tematy
O tym rozmawiacie
Hit dnia
Najczęściej czytane
Ostatnie komentarze
-
(3)
Kiedyś miałam, ale bez zachwytu...
-
(1)
Odradzam samodzielnej zabawy. Lepiej wybrać się do fryzjera...
-
(1)
To straszne jak wygląda się jak jakieś słabe monstrum
-
(4)
Tak jest zawsze że osoba która ma proste włosy chce mieć kręcone a ta która ma kręcone chce mieć proste.
-
(1)
Ja robię sobie z jogurtu i owsianki taką nawilżająco-oczyszczającą.Polecam bo działa!































Dodaj komentarz