Z jakiej rośliny powstaje henna?
Początkowo używana była (i nadal jest) do malowania skóry np. w Indiach, czy Afryce. Takie zdobienie ciała ma odzwierciedlać plemienny status mieszkańca danego regionu. Obecnie w kosmetyce hennę wykorzystuje się do tworzenia tymczasowych tatuaży (zwłaszcza latem, w alternatywie do tatuaży permanentnych), czy barwienia rzęs, czy brwi. Specyfik działa powierzchniowo, więc nie uszkadza struktury włosa. Czy wiesz, co jest głównym źródłem tego barwnika?

Podobne tematy
O tym rozmawiacie
Hit dnia
Najczęściej czytane
Ostatnie komentarze
-
(4)
Usuwanie meszka przy pomocy skalpela oferują niektóre salony kosmetyczne. Polega ono na mechanicznym skracaniu włosków, podobnie jak ma to miejsca w trakcie golenia
-
(2)
Zdrowa znaczy z wypiekami;)
-
(2)
Ja też go stosuję bo mi kosmetyczka poradziła i jest znacznie lepszy od żelów, które mnie przesuszały
-
(1)
nigdy nie miałam przekonania do kremów, skoro i tak mam tłustą cerę
-
(2)
ja zawsze kupuję farbę blond i zawsze wychodzi mi coś innego, ale też fajne;)































Dodaj komentarz